Wat is Gellak? Hoe breng ik het aan en hoe verwijder ik Gellak?

Wat is Gellak? Hoe breng ik het aan en hoe verwijder ik Gellak?

​Gellak is een trend die zich al lange tijd ongestoord ​voortzet en door meer en meer vrouwen wordt omarmd. Het blijft lang mooi en is beschikbaar in alle kleuren die je maar kunt bedenken. Maar zijn er naast voordelen ook nadelen? Wat is het verschil tussen nagellak, gellak, Shellac en gel polish? Hoe verwijder je gellak​? Waarom hebben sommige lakjes geen lamp nodig? Waar moet je op letten ​voordat je ​een salon ​binnenstapt. Dit zijn een aantal punten die hieronder besproken zullen worden. Aan het einde van dit artikel ben je bekend met alle ‘ins and outs’ en hebben we een kleinigheidje voor je. Maar eerst een korte samenvatting indien je haast hebt.


​Wat is Gellak?

Gellak, niet te verwarren met gelnagels, is een gekleurde lak ​bestaande uit gel die uithardt in een UV-lamp en t.o.v normale nagellak lang mooi blijft, bestendiger is tegen krassen en stoten, maar moeilijker is om te verwijderen.


 1. ​Gellak Video
 2. Wat is Gellak?
 3. ​Wat is ​Shellac?
 4. ​Wat is Gel Polish?
 5. Wat zijn Gelnagels?
 6. Wat zijn de beste Gellak Merken?
 7. Hoe breng ik Gellak aan?
 8. Hoe verwijder ik Gellak?
 9. Conclusie
 10. Speciale Afsluiter

1. ​Gellak Video​


​2. Wat is Gellak?

Gellak is een vloeistof die wordt aangebracht op de nagel en vervolgens uithardt om deze een mooie kleur te geven.

​​Gellak bevat ​gel, waardoor dit uithardt ​met bijvoorbeeld een traditionele UV-lamp of modernere LED-lamp. Sommige ​lakjes ​drogen ook zonder lamp doordat de fabrikant speciale ​ingrediënten toevoegt. ​Deze zijn vaak speciaal voor consumenten en ​zijn ​meestal ​bedoeld om ongeveer 1 à 2 weken mooi te blijven. ​In salons wordt vrijwel uitsluitend gellak met lamp gebuikt vanwege de hogere kwaliteit. Dit is het type gellak ​dat we in dit artikel zullen bespreken, hoewel je ervan uit mag gaan dat consumentenproducten dezelfde voordelen bieden, maar dan in mindere maten.

Wij gebruiken gellak van ​Masglo​ en CND (Shellac)

​Gellak ​heeft een aantal ​pluspunten die het ​zo aantrekkelijk maken, namelijk …

 • ​… gellak gaat langer mee. Afhankelijk van de kwaliteit van het product kan het van twee weken tot ​meer dan een maand meegaan. Op je tenen kan dit zelfs nog langer zijn. Houd rekening met de merken ​die een salon voor haar klanten gebruikt. Later in het artikel zullen we een aantal ​van hen onder de loep ​nemen. Je hoeft met gellak dus niet meerdere malen per week tijd ​uit te trekken voor het lakken van je nagels. Ook kun je op vakantie gaan terwijl de ​lak de hele periode ​de salonkwaliteit behoud​t.
 • …​ gellak bestaat uit gel wat robuuster is dan nagellak. Hoewel de lak niet krasvrij is, is het beter bestand tegen krassen en stoten dan normale nagellak.
 • ​… gellak is beschikbaar in alle kleuren die je maar kunt bedenken en waarschijnlijk een paar extra 😉😉. Hoewel de collecties een aantal jaar geleden nog beperkt waren, ​is dat nu niet meer het geval. Grote fabrikanten zetten vol in op gellak en proberen stylistes ​voor zich te winnen met ​​zeer uitbundige productlijnen. Glans, mat, glitter, ofwel voor ieder wat wils. Ook ​is prachtige nail art mogelijk, waarvan je nu nog langer kunt genieten.
 • … gellak is droog zodra de ​deze in de lamp is ​gehard. Je hoeft niet een halfuur lang als een ​T-Rex met smetvrees rond te lopen, maar kunt gelijk je ding doen.
 • ​… gellak laat geen penetrante lucht achter. Dit is misschien ​persoonlijk, maar als je niet dol bent op de chemische lucht van nagellak, dan biedt gellak een uitweg.

​Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Dit zijn een aantal punten die je in je achterhoofd moet houden. Hier​door zorg je ervoor dat jouw ervaring met gellak een genot ​zal zijn.

 • ​Gellak is lastig om zelf aan te brengen. Hiervoor is een speciale UV-lamp of LED-lamp nodig. Deze ​kunnen vrij prijzig zijn. Daarnaast is bij veel merken een speciale base en top een vereiste. ​Voor het beste resultaat wordt de nagel ook nog grondig gereinigd met een cleaner. Gel laat ​daarbij een plaklaag achter die verwijderd moet worden met een finishing wipe. Er komt dus ​veel bij kijken.
 • Gellakbehandelingen ​kosten meer vanwege de ​duurdere materialen ​en extra benodigdheden. ​Daarbij kost het meer tijd om aan te brengen. Hier staat tegenover dat je geld en tijd bespaart omdat je een aantal weken niet meer naar jouw nagels hoeft om te kijken.
 • ​Gellak is moeilijk zelf te verwijderen. Degelijke producten zijn ​er binnen een kwartier ​vanaf. Vaak zijn wel​ speciale ​middelen nodig. Gellak is namelijk ​weinig onder de indruk van nagellakremover en zelfs in aceton kost het relatief lang voordat het loslaat. PAS OP: ​producten van lage kwaliteit ​laten slecht los waardoor ze in de salon meer ​dan drie kwartier bezig kunnen zijn om de gellak te verwijderen zonder je natuurlijke nagel te beschadigen!
Casual maar toch stijlvol glanzend
Casual maar toch stijlvol glanzend
​Nail Art die lang mooi blijft
​Nail Art die lang mooi blijft

​3. Wat is Shellac?

Er wordt in onze salon vaak gevraagd naar Shellac, zonder dat de klanten weten wat het precies inhoudt. Shellac is een combinatie van nagellak en gellak en wordt geproduceerd door Creative Nails Design (CND). Het gaat meer dan twee weken mee, is in vele verschillende kleuren te verkrijgen en wordt aangebracht met een UV-lamp of LED-lamp.

Het grootste verschil met gellak zit in het weghalen ervan. Shellac heeft een samenstelling die het makkelijker maakt om te verwijderen. 10 minuutjes laten weken in de speciale remover, ​bij uitzondering een beetje bufferen en je bent klaar. Het is volgens CND zelfs goed te gebruiken ​als je zwanger bent.

Shellac is wel iets dunner, waardoor het niet snel 4 weken mee zal gaan en eerder beschadigt dan ​gellak.

Je zult wel merken dat gellak en Shellac vaak door elkaar gebruikt worden. Dit is dus niet correct. Maar nu weet jij wel het verschil 😎.

​4. Wat is Gel Polish?

​Gel Polish is simpelweg de Engels benaming ​van gellak. Indien er wordt gesproken over gel polish, mag je ervan uitgaan dat gellak wordt bedoeld.

Wat is het verschil tussen gellak en gel polish

​5. Wat zijn Gelnagels?

​PAS OP! Met gelnagels worden geen nagels met gellak bedoeld. Als je in een salon zal vragen om gelnagels, dan kom je van een koude kermis thuis. Met gelnagels worden namelijk nail extensions, ofwel kunstnagels, bedoeld die zijn aangemaakt met gel. ​Kunstnagels worden in Nederland vaak aangebracht met Acryl, maar wij gebruiken in onze salon met name gel. Het stinkt minder en geeft een flexibeler resultaat dat ook nog natuurlijker oogt. Deze kunstnagels worden met tips of sjablonen aangebracht en moeten vanwege de gel ook in de lamp drogen. Je kunt ​eventueel wel gellak ​laten aanbrengen bovenop je kunstnagels.

Wat is het verschil tussen gelnagels en gellak

​6. ​Wat zijn de beste Gellak Merken?

​Er zijn een aantal gellak merken in de nagelwereld waar je niet omheen kunt. Hieronder ​delen we onze ervaringen met ​de producten die wij zelf voor onze klanten gebruiken. Je kunt deze in je achterhoofd houden als je jouw nagels laat doen. Er zijn ook merken geweest waar we niet over te spreken waren, maar we zullen deze niet noemen om hen de kans te geven in de toekomst met betere producten op de markt te komen.

Voor consumenten zijn er ook aparte gellak producten beschikbaar, maar hier hebben we ​geen ervaring mee, omdat we alleen gebruik maken van de professionele lijnen. Later in het artikel zal wel besproken worden hoe gellak wordt aangebracht, echter is het aan jou om ​een productlijn uit te kiezen. Wij raden de volgende gellak merken aan:

​Wat zijn de beste Gellak Merken?

​Welke gellak wordt gebruikt door professionals?

 • CND Shellac: Ok, het is een beetje smokkelen, want Shellac en gellak zijn niet exact hetzelfde. Maar deze productlijn doet precies wat je van ​gellak verwacht. Het gaat namelijk lang mee, is ​behoorlijk bestand tegen ​beschadigingen en is daarbij makkelijker te verwijderen. Shellac kan makkelijk meekomen met de beste gellak merken.
 • ​Masglo PLUS: ​Het merk Masglo is vooral groot in Zuid-Amerika en Spanje. ​Het is onze favoriet​ en daarom importeren wij het ook helemaal uit Spanje. Het is makkelijk aan te brengen, bijna net zo makkelijk te verwijderen als CND Shellac en komt in meer dan 100 kleuren.

Dit zijn de merken waar wij vertrouwen in hebben. Er zijn ongetwijfeld andere goede fabrikanten, maar dit is waar wij ervaring mee hebben. Wij gebruiken deze hun gellak dan ook voor onze klanten.

Shellac doet niet onder voor de beste gellak producten
Shellac kleurtjes
​Masglo is verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren
​Masglo is verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren

​​7. ​Hoe breng ik Gellak aan?

Hoewel we aanraden om gellak aan te laten brengen ​door een professional, is het ​ook mogelijk om het ​thuis te doen. Als je al wat ervaring hebt met lakken en genoeg geduld hebt, dan moet het goedkomen.

​​Materiaal

Er zijn een aantal ​gellak producten die essentieel zijn. Hoewel deze verschillen per fabrikant, zijn er een aantal overeenkomsten. Wij zullen gebruikmaken van Masglo. Lees goed de instructie op de producten en houd er rekening mee dat producten van verschillende fabrikanten niet altijd door elkaar gebruikt kunnen worden.

In salons wordt er vaak gebruik gemaakt van speciale cleaners ​en een pH balancer voor een resultaat dat nog langer mooi blijft. Ook wordt een finishing wipe gebruikt voor een perfecte glans. Omdat de kosten misschien hoger zijn dan je lief is, zullen we het simpel houden en aangeven welke producten optioneel zijn. Als je de onderstaande instructies opvolgt, dan zal het alsnog resulteren in prachtige gellak nagels ​​die niet snel​ zullen beschadigen.

​Op de onderstaande afbeelding kun je zien hoe ieder product eruitziet:

 1. gellak van Masglo PLUS
 2. ​​UV-lamp of LED-lamp
 3. speciale ​gellak base coat (​Masglo PLUS Base)
 4. speciale gellak top coat (​Masglo PLUS Brillo)
 5. finishing wipe (Masglo PLUS Abrillantador) of alcohol​
 6. nail cleaner​ (Masglo PLUS Limpiador) of alcohol
 7. wipes (of ​tissues die geen pluisjes achterlaten)
 8. pusher / bokkepoot / orange woodstick (optioneel)
 9. nagelvijl (optioneel)
 10. nagelbuffer / white block (optioneel)
​Materiaal om zelf gellak aan te brengen
​Materiaal om zelf gellak aan te brengen

​Het ​uitvoeren van een gellak behandeling verloopt in drie fases. ​Het voorbereiden van de nagels, het aanbrengen van de gellak en het afronden van de behandeling. Ieder van deze fases is essentieel als je wilt dat jouw nagels meerdere weken mooi blijven. Zelfs het schoonmaken van de nagels moet niet ​onderschat worden. Behalve met de foto’s, kun je ook ​met de video bovenin dit artikel meekijken.

​Fase 1: Voorbereiding van de Nagel

 1. 1Gebruik een nagelvijl om de nagel in de gewenste vorm te vijlen.
 2. 2Gebruik de ​​nail cleaner om de nagels grondig te reinigen voor een betere hechting.​ Eventueel kun je ook alcohol gebruiken.
 3. ​Gebruik een ​pusher of vergelijkbaar ​gereedschap om de nagelriem netjes naar achteren te duwen.
 4. Buffer de nagel tot het volledige oppervlak dof is. Pas op! Als je te ver gaat, kun je jouw natuurlijke nagels beschadigen.
 5. ​Breng wat nail cleaner of alcohol aan op een ​tissue en neem de nagel goed af zodat er geen stof meer aanwezig is dat tijdens het bufferen is vrijgekomen.
Maak de nagel schoon met nail cleaner
Maak de nagel schoon met nail cleaner

Fase 2: ​Aanbrengen van de gellak

​We gaan nu producten aanbrengen die moeten drogen in de lamp. Op de verpakking staat waarschijnlijk aangegeven hoelang dit duurt. Over het algemeen is ​2 à 3 minuten in een UV-lamp genoeg. Een LED-lamp doet hier ongeveer 1 à 2 minuten over.

 1. ​Breng een laag gellak base aan op de nagel.  Bedek de nagel goed, maar zorg ervoor dat het niet op de huid komt. Laat deze laag drogen in de lamp.​
 2. ​Breng een mooie, dunne, egale laag gellak aan op de nagel. Bedek het volledige nagelbed goed zonder de huid te raken. Laat deze nu drogen in de lamp. Vaak is na het drogen een tweede laag nodig. Sommige kleuren zijn minder dekkend​ en hebben ​zelfs een derde laag nodig.
 3. ​Breng tot slot de top coat aan. Bedek wederom de nagel goed zonder de huid te raken. Laat ook deze drogen in de lamp.
Breng de base coat aan
Breng de base coat aan
Laat de gellak drogen in de lamp
Laat de gellak drogen in de lamp
Breng de gellak aan
Breng de gellak aan
Breng de top coat aan
Breng de top coat aan

Fase 3: Afronding

 1. 1De nagels hebben nu waarschijnlijk nog een plakkerig laagje gellak. Deze kun je verwijderen door met wat ​finishing wipe op een doekje dit weg te vegen. ​Hoewel finishing wipe voor een gladder resultaat​ en een mooiere ​glans zorgt, kom je met alcohol ook al een heel eind.
 2. ​Geniet van je nagels zonder dat je de komende weken naar ze om hoeft te kijken!
Verwijder de gellak plaklaag met de finishing wipe
Verwijder de gellak plaklaag met de finishing wipe
Resultaat van gellak behandeling
Resultaat van gellak behandeling

​​​8. ​Hoe verwijder ik Gellak

​Afhankelijk van de kwaliteit van de gellak die je op jouw nagels aanbrengt kan het weghalen van de gellak makkelijk gaan of verschrikkelijk frustrerend zijn. Sommige producten laten namelijk direct los terwijl je met anderen soms nog drie kwartier moet bufferen.

Materiaal

 1. speciale gellak remover (of ​aceton)
 2. aluminium wraps (of aluminiumfolie en wattenschijfjes)
 3. wipes (of tissues)
 4. bokkepoot / pusher / orange woodstick​
Materiaal om gellak te verwijderen
Materiaal om gellak te verwijderen

​Uitvoering

 1. ​Hoewel goede gellak producten dit vaak niet nodig hebben, raden we je aan om de nagels lichtjes te bufferen. Dit is zeker het geval als je aceton gebruikt in plaats van de speciale gellak remover.
 2. Bevochtig een ​w​rap ​met remover of aceton en wikkel deze om je vingers. Als je geen wraps hebt​, doe de vloeistof dan op een wattenschijf en wikkel deze om je vingen. Wikkel ​vervolgens aluminiumfolie ​om de watten. Laat dit minstens 10 minuten ​rusten.
 3. ​Verwijder de folie met watten terwijl je al drukkend probeert zoveel mogelijk gellak los te wrijven. Het kan zijn dat er gellak achterblijft. Probeer dit met een ​pusher of vergelijkbaar ​gereedschap los te halen. Vooral met ​producten ​van lagere kwaliteit moet nu nog een buffer of zelfs een vijl tevoorschijn worden gehaald. PAS OP dat je jouw nagel niet te dun vijlt. Het je geen ervaring met het vijlen van je nagelbed, dan raden we dit af en kun je jezelf veel hoofdpijn besparen door langs te gaan bij een salon. Sommige salons zoals die van ons verwijderen gellak gratis ​indien de ​behandeling bij hen heeft plaatsgevonden.
Breng de wrap aan om de gellak te verwijderen
Breng de wrap aan om de gellak te verwijderen
Wrijf de gellak van de nagel met de wrap
Wrijf de gellak van de nagel met de wrap

​​​9. ​Conclusie

​Om alles nog even samen te vatten en voor hen die direct naar beneden zijn ​gescrold :-p😛, is hier nog even een samenvatting. Gellak gaat lang mee en is robuuster dan nagellak. Het komt voor in vele mooie kleurtjes en is ook geschikt voor nail-art. Hier staat tegenover dat het lastiger is om aan te brengen en te verwijderen. We raden je aan om alleen zelf gellak te plaatsen als je al ervaring hebt met nagels of bereid bent er rustig de tijd voor te nemen, want vooral met slechte producten kun je jouw nagels goed verpesten. Als je alle stappen hierboven ​zorgvuldig opvolgt, dan kun je ​uitgaan van een mooi resultaat waar je trots op ​mag zijn.

​10. Speciale Afsluiter

​Nu je het einde van het artikel hebt bereikt, hopen we dat je alles informatie hebt gevonden waarnaar je opzoek was en meer. Mocht je nog vragen hebben laat deze dan achter in de ​reacties. We zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen. Mocht je dit artikel leerzaam vinden, dan zouden we je willen vragen de onderstaande ​sociale media knoppen te gebruiken om dit artikel te delen met anderen, zodat wij ook onze kennis​ met hun kunnen delen.

Hoewel het leuk is om creatief bezig te zijn, snappen we dat niet iedereen de tijd of zin heeft om dit zelf te doen. Je bent daarom bij ons van harte welkom. ​Afhankelijk van hoelang dit artikel al ​online staat, kun je gebruik maken van onze 20% introductieactie. ​​Daarnaast kun je genieten van voordelen die je bij weinig andere salons tegenkomt:

 • Behalve in onze salon, werken we ​ook aan huis zonder extra kosten bij iedereen in Amsterdam en omstreken. Dit is handig als je weinig vrije tijd hebt door bijvoorbeeld werk of kinderen, als je gesteld bent op jouw privacy of als je niet mobiel bent​. Je kunt ons zelfs inhuren voor vrijgezellenfeesten, verjaardagen, bruiloften, etc. Met toestemming van ​de organisaties zelf, gaan we ook regelmatig langs bij verzorgingshuizen en ziekenhuizen.
 • ​Indien de gellak door ons is aangebracht, verwijderen wij deze ook weer ​gratis. Kom je van een andere salon ​​bij ons voor een behandeling? Dan is dit ook gratis indien de laag binnen een half uur te verwijderen is.
 • Een week garantie ​op ​gellak behandelingen en op kunstnagels.
 • Met zowel ​een 4.6 / 5 op Facebook als ​een 4.9 / 5 op Google zijn we een van de hoogst beoordeelde salons van Nederland.
 • In combinatie met een manicure, een pedicure of kunstnagels is een gellakbehandeling slechts € 10,-

​De onderstaande link brengt je naar de pagina met meer informatie. We hopen je snel te mogen ontvangen.


Lees meer


Onderwerp(en): behandelingen


Kernwoord(en):


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle reacties

(1 in totaal)
 • Reduslim ist ein beliebtes Nahrungsergänzungsmittel, das oft in Bezug auf Gewichtsverlust und Fettabbau diskutiert wird.
  Doch was genau ist Reduslim und wie funktioniert es?

  Reduslim ist eine Kombination aus natürlichen Inhaltsstoffen wie Grüntee-Extrakt, Guarana und Garcinia Cambogia, die alle dafür bekannt sind,
  den Stoffwechsel zu steigern und das Hungergefühl zu reduzieren. Dadurch soll Reduslim helfen, schneller Fett
  zu verbrennen und das Gewicht zu reduzieren.

  Viele Menschen schwören auf die Wirkung von Reduslim und berichten von beeindruckenden Ergebnissen. Doch wie bei allen Nahrungsergänzungsmitteln ist es
  wichtig, sich bewusst zu sein, dass individuelle Ergebnisse variieren können und
  dass eine gesunde Ernährung und regelmäßige Bewegung immer
  noch die wichtigsten Faktoren für einen erfolgreichen Gewichtsverlust
  sind.

  Insgesamt kann Reduslim eine effektive Ergänzung zu einer gesunden Lebensweise sein, die dabei helfen kann,
  schneller und effizienter abzunehmen. Es ist jedoch ratsam, sich vor der Einnahme von Reduslim von einem Arzt oder Ernährungsberater beraten zu lassen.

  Also visit my web-site :: reduslim kaufen bei rossmann

  Beantwoorden