Hoe breng ik gellak aan?

​Misschien vraag jij je wel eens af of het mogelijk is om zelf gellak aan te brengen. ​In dat geval heb ik goed ​en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat je met een beetje oefening best zelf je gellak zou kunnen aanbrengen. Het slechte nieuws is dat de producten veel duurder zijn dan normale nagellak​. Daarnaast, ​indien je niet weet wat je doe​t, verspil je niet alleen je geld​, maar beschadig je misschien ook je nagels.

Voordat we de Gellak aanbrengen

​Wanneer je van plan bent om zelf gellak aan te brengen, zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. ​​Onze stylistes hebben jaren ervaring en misschien ben je geneigd om te denken dat je dit makkelijk na kunt doen. ​Onderschat ​het echter niet. Neem rustig de tijd om je in te lezen en de onderstaande video te bekijken en met een beetje oefening, kun jij ook je eigen gellak aanbrengen. We gaan het trouwens over professionele gellak hebben, die met de UV lamp wordt aangebracht.

​Voordat je begint is er een investering die je moet maken. Voor gellak heb je namelijk ​sowieso een top en base nodig. Met normale nagellak kun je dit eventueel achterwegen laten, maar om je gellak lang mooi te houden, zijn een base en top een must. Daarnaast heb je een nagellamp nodig. Zowel een UV lamp als LED lamp ​voldoe​t. Zoals de naam suggereert, bestaat Gellak uit gel. Deze gel heeft een dergelijke lamp nodig om uit te harden.

Hoe breng ik gellak aan?

​We zullen te werk gaan met het merk Masglo. ​De werkwijze van deze productlijn lijkt erg op CND Shellac. Het voordeel van deze merken is dat je ​tijdens het verwijderen van de gellak niet hoeft te vijlen waardoor je nagels niet beschadigd raken. Onder de video wordt een lijst ​met producten weergegeven die je nodig hebt. Mocht je een aantal van deze niet hebben, dan ​staan er ook wat alternatieven weergegeven. Daarnaast staan er ook de instructies. Succes!!


Materiaal

Er zijn een aantal gellak producten die essentieel zijn. Hoewel deze verschillen per fabrikant, zijn er een aantal overeenkomsten. Wij zullen gebruikmaken van Masglo. Lees goed de instructie op de producten en houd er rekening mee dat producten van verschillende fabrikanten niet altijd door elkaar gebruikt kunnen worden.

In salons wordt er vaak gebruik gemaakt van speciale cleaners en een pH balancer voor een resultaat dat nog langer mooi blijft. Ook wordt een finishing wipe gebruikt voor een perfecte glans. Omdat de kosten misschien hoger zijn dan je lief is, zullen we het simpel houden en aangeven welke producten optioneel zijn. Als je de onderstaande instructies opvolgt, dan zal het alsnog resulteren in prachtige gellak nagels die niet snel zullen beschadigen.

Op de onderstaande afbeelding kun je zien hoe ieder product eruitziet:

 1. 1gellak van Masglo PLUS
 2. 2​​UV-lamp of LED-lamp
 3. 3speciale ​gellak base coat (​Masglo PLUS Base)
 4. 4speciale gellak top coat (​Masglo PLUS Brillo)
 5. 5finishing wipe (Masglo PLUS Abrillantador) of alcohol​
 6. 6nail cleaner​ (Masglo PLUS Limpiador) of alcohol
 7. 7wipes (of ​tissues die geen pluisjes achterlaten)
 8. 8pusher / bokkepoot / orange woodstick (optioneel)
 9. 9nagelvijl (optioneel)
 10. 10nagelbuffer / white block (optioneel)
gellak materiaal
Materiaal om zelf gellak aan te brengen

Het uitvoeren van een gellak behandeling verloopt in drie fases. Het voorbereiden van de nagels, het aanbrengen van de gellak en het afronden van de behandeling. Ieder van deze fases is essentieel als je wilt dat jouw nagels meerdere weken mooi blijven. Zelfs het schoonmaken van de nagels moet niet onderschat worden. Behalve met de foto’s, kun je ook met de video bovenin dit artikel meekijken.

Fase 1: Voorbereiding van de Nagel

 1. 1​Gebruik een nagelvijl om de nagel in de gewenste vorm te vijlen.
 2. 2​Gebruik de ​​nail cleaner om de nagels grondig te reinigen voor een betere hechting.​ Eventueel kun je ook alcohol gebruiken.
 3. 3​Gebruik een ​pusher of vergelijkbaar ​gereedschap om de nagelriem netjes naar achteren te duwen.
 4. 4Buffer de nagel tot het volledige oppervlak dof is. Pas op! Als je te ver gaat, kun je jouw natuurlijke nagels beschadigen.
 5. 5​Breng wat nail cleaner of alcohol aan op een ​tissue en neem de nagel goed af zodat er geen stof meer aanwezig is dat tijdens het bufferen is vrijgekomen.
Maak de nagel schoon met nail cleaner
Maak de nagel schoon met nail cleaner

Fase 2: Aanbrengen van de gellak

We gaan nu producten aanbrengen die moeten drogen in de lamp. Op de verpakking staat waarschijnlijk aangegeven hoelang dit duurt. Over het algemeen is 2 à 3 minuten in een UV-lamp genoeg. Een LED-lamp doet hier ongeveer 1 à 2 minuten over.

 1. 1​Breng een laag gellak base aan op de nagel.  Bedek de nagel goed, maar zorg ervoor dat het niet op de huid komt. Laat deze laag drogen in de lamp.​
 2. 2​Breng een mooie, dunne, egale laag gellak aan op de nagel. Bedek het volledige nagelbed goed zonder de huid te raken. Laat deze nu drogen in de lamp. Vaak is na het drogen een tweede laag nodig. Sommige kleuren zijn minder dekkend​ en hebben ​zelfs een derde laag nodig.
 3. 3​Breng tot slot de top coat aan. Bedek wederom de nagel goed zonder de huid te raken. Laat ook deze drogen in de lamp.
Breng de base coat aan
Breng de base coat aan
Laat de gellak drogen in de lamp
Laat de gellak drogen in de lamp
Breng de gellak aan
Breng de gellak aan
Breng de top coat aan
Breng de top coat aan

Fase 3: Afronding

 1. 1​De nagels hebben nu waarschijnlijk nog een plakkerig laagje gellak. Deze kun je verwijderen door met wat ​finishing wipe op een doekje dit weg te vegen. ​Hoewel finishing wipe voor een gladder resultaat​ en een mooiere ​glans zorgt, kom je met alcohol ook al een heel eind.
 2. 2​Geniet van je nagels zonder dat je de komende weken naar ze om hoeft te kijken!
Verwijder de gellak plaklaag met de finishing wipe
Verwijder de gellak plaklaag met de finishing wipe
Resultaat van gellak behandeling
Resultaat van gellak behandeling

​Ter Afsluiting

​Is het gelukt? Mocht je nog vragen hebben, dan mag je ze in reacties stellen. We beantwoorden ze graag! Wil je nog meer te weten komen over gellak, dan kun je ​hier meer info vinden: ​Lees meer over gellak.

Lees meer


Onderwerp(en): behandelingen


Kernwoord(en):


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *