Hoe Verwijder ik Gellak?

​Gellak is een geweldig alternatief voor nagellak. Het blijft langer mooi en beschadigd minder snel. Maar omdat GELlak bestaat uit gel, ​​brengt dit wel een probleem met zich mee … het is namelijk niet zo makkelijk te verwijderen als normale nagellak. In dit artikel gaan we je leren hoe je zelf gellak kunt verwijderen.

​Voordat we de Gellak verwijderen

​Misschien vraag jij je af: “Waarom ​zou ik ​moeten leren hoe je gellak verwijderd? Jullie ​halen de laag die jullie zelf zetten toch gratis weg?” Dat klopt, maar stel, je bent op vakantie of je moet hals over kop naar een feest en ​je kunt ​niet meer bij een salon langs ​gaan, dan weet je tenminste ​dat ​het goed mogelijk is om ​dit zelf te doen.

We zullen je zo uitleggen hoe je gellak moet verwijderen aan de hand van professionele producten. We zullen er ​ook bij vertellen welke alternatieven je eventueel zou kunnen gebruiken, zodat je bij de supermarkt of een drogisterij kunt slagen.

Ik wil je er wel op wijzen dat we het hebben over ​gellak die droogt in een lamp. Deze gaat langer meer, maar is moeilijker te verwijderen. Gellak zonder lamp is vaak ​een combinatie van ​gellak en nagellak. Ofwel, deze gaat dus korter mee, maar is makkelijker te verwijderen. Vaak is een nagellakremover genoeg.

Er is wel iets belangrijks dat je in jouw achterhoofd moeten houden. Niet alle gellak merken zijn hetzelfde. Sommige ​lakjes van lagere kwaliteit zijn namelijk erg moeilijk te verwijderen. Er is dan een vijl benodigd. Als je hier geen ervaring mee hebt, dan raden wij dit ​sterk af, omdat je jouw natuurlijke nagels kunt beschadigen. Indien je een goed merk gebruikt zoals bijvoorbeeld CND Shellac of Masglo, dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze laten namelijk makkelijk los.

Hoe Verwijder ik Gellak?

De onderstaande video komt ​van Alles over Gellak. Hoe breng ik het aan en hoe verwijder ik Gellak?​ In deze video wordt de professionele aanpak​ getoond. Daaronder zal, zoals beloofd, ook ​​de alternatieve producten worden gegeven.


​Materiaal

  1. 1​speciale gellak remover (of ​aceton)
  2. 2​aluminium wraps (of aluminiumfolie en wattenschijfjes)
  3. 3​wipes (of tissues)
  4. 4bokkepoot / pusher / orange woodstic
materiaal om gellak te verwijderen
materiaal om gellak te verwijderen

​Uitvoering

  1. 1​​Hoewel goede gellak producten dit vaak niet nodig hebben, raden we je aan om de nagels lichtjes te bufferen. Dit is zeker het geval als je aceton gebruikt in plaats van de speciale gellak remover.
  2. 2​Bevochtig een ​w​rap ​met remover of aceton en wikkel deze om je vingers. Als je geen wraps hebt​, doe de vloeistof dan op een wattenschijf en wikkel deze om je vingen. Wikkel ​vervolgens aluminiumfolie ​om de watten. Laat dit minstens 10 minuten ​rusten.
  3. 3​​Verwijder de folie met watten terwijl je al drukkend probeert zoveel mogelijk gellak los te wrijven. Het kan zijn dat er gellak achterblijft. Probeer dit met een ​pusher of vergelijkbaar ​gereedschap los te halen. Vooral met ​producten ​van lagere kwaliteit moet nu nog een buffer of zelfs een vijl tevoorschijn worden gehaald. PAS OP dat je jouw nagel niet te dun vijlt. Het je geen ervaring met het vijlen van je nagelbed, dan raden we dit af en kun je jezelf veel hoofdpijn besparen door langs te gaan bij een salon. Sommige salons zoals die van ons verwijderen gellak gratis ​indien de ​behandeling bij hen heeft plaatsgevonden.
Breng de wrap aan om de gellak te verwijderen
Breng de wrap aan om de gellak te verwijderen
Wrijf de gellak van de nagel met de wrap
Wrijf de gellak van de nagel met de wrap

​En … is het gelukt? Als je een vraag hebt, dan kun je deze in de reacties stellen. Mocht je iets hebben geleerd, dan willen we je vragen dit artikel te delen met anderen zodat ook zij hiervan kunnen leren.

​Kennismakingskorting

​Momenteel hebben we een ​kortingsactie waarbij je 20% korting kunt krijgen op jouw eerste behandeling. We behandelen ook kosteloos aan huis. Je kunt gebruik maken van de coupon INTRODUCTIE​. ​Klik op deze link om hiervan gebruik te maken. Ontvang 20% korting.

Lees meer


Onderwerp(en): behandelingen


Kernwoord(en):


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *