Hoelang blijft gellak zitten?

Gellak heeft veel voordelen t.o.v. normale nagellak. Een van deze voordelen is dat het langer meegaat. Hoelang dit is, verschilt per merk. Om het samen te vatten.

“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.”

Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels. Hieronder heb ik wat punten opgesteld die veel invloed kunnen hebben.

 • Sommige merken gaan langer mee dan anderen. Wij gebruiken gellak van Masglo en Shellac van CND (Shellac is eigenlijk niet echt een gellak, but close enough 😛). Deze gaan gemiddeld 2 tot 3 weken mee. Hier staat tegenover dat je niet hoeft te vijlen als je ze weghaalt. Daarnaast is de uitgroei na 3 weken vaak groot genoeg dat er sowieso iets aan gedaan moet worden. Je hebt ook merken die claimen meer dan een maand mee te gaan.
 • Gellak blijft normaal langer zitten op je tenen. Zelfs als je licht arbeid verricht, ben je constant met je handen in de weer. Ze worden ook vaker gewassen dan je voeten. Dit draagt er allemaal aan bij dat gellak op je tenen al gauw 1 tot 2 weken langer mee kan gaan.
 • Als je snelgroeiende nagels hebt dan kan de uitgroei na een paar weken al roet in het eten gooien.
 • Op zwakkere en dunne nagels blijf de gellak minder mooi. Ook als je vaak op je nagels bijt, heeft dit uiteraard invloed op hoelang het blijft zitten.
 • Als je zwanger bent, kan de lak ook korter meegaan. Dit geldt trouwens ook voor kunstnagels.
 • (Bonus) gellak zonder lamp blijft vaak maar 1 tot 1.5 weken mooi. Deze wordt met name verkocht aan consumenten en niet gebruikt in salons.

Het is dus moeilijk in te schatten hoelang de lak bij jou persoonlijk mooi blijft. Maar als je de bovenstaande punten in je achterhoofd houdt, kun je langer van je mooie nagels genieten. Wil je verder lezen? Hier kun je nog meer over gellak vinden.

Lees meer


Onderwerp(en): behandelingen


Kernwoord(en):


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle reacties

(2 in totaal)
  • Hoi. We hebben klanten die vrijwel altijd een lakje op hun nagels hebben. Dit heeft nog nooit voor problemen gezorgd. Zelfs niet de gele verkleuring die je soms met normale nagellak hebt. Wij maken zelf gebruik van Shellac van CND en gellak van Masglo. Mocht je een onprofessioneel product gebruiken, dan is het misschien handig om wat reviews te lezen.

   Heb je verder nog vragen?