Wat is Shellac?

‚ÄčEr is veel verwarring over wat het verschil is tussen gellak en Shellac. ‚ÄčMisschien ‚Äčging je ervan uit dat het dezelfde producten zijn. In dit geval zit je er niet volledig naast, maar de duivel zit in de details. Aan het einde van dit artikel weet je precies wat Shellac is en ook hoe je het kunt aanbrengen en verwijderen.

‚ÄčWat is Gellak?

‚ÄčDit artikel gaat toch om Shellac, dus waarom gaan we het hebben over gellak? Dit doen we omdat gellak en Shellac erg op elkaar lijken en omdat, zodra je weet wat gellak is,‚Äč je dan makkelijker kunt inbeelden wat Shellac is. Gellak is een gekleurde dunne ‚Äčgel die je aanbrengt op je nagels als alternatief voor nagellak‚Äč. We hebben het trouwens ‚Äčniet ‚Äčover gelnagels welke ‚Äčkunstnagels zijn die net als acrylnagels op de natuurlijke nagel worden aangebracht. Dit artikel legt precies uit wat gellak is, maar om het samen te vatten, zet ik hier een aantal punten op een rijtje:

 • ‚ÄčGellak gaat lang mee. Ons merk Masglo blijft 2 tot 3 weken mooi. Handig indien je niet constant je nagels wilt lakken.
 • ‚ÄčGellak beschadig‚Äčt minder snel dan normale nagellak. Het kan daarbij ook beter tegen een stootje.
 • Gellak is wel duurder. Dit vanwege o.a. de bovengenoemde voordelen‚Äč‚Äč, want goede kwaliteit komt vaak met een prijskaartje.
 • Nadat het ‚Äčin de UV lamp is uitgehard, is het helemaal droog. Je hoeft niet meer voorzichtig te zijn wanneer je jouw jas of schoenen aantrekt.
 • ‚ÄčEr blijft geen penetrante lucht achter zoals ‚Äčbij normale nagellak.
 • Het is moeilijker om aan te brengen en te verwijderen vergeleken met normale nagellak. Vooral de lakken die meer dan 3 weken meegaan zijn vaak moeilijk te verwijderen en vereisen vaak een vijl. Dit kan na meerdere malen de nagel beschadigen.

Wat is Shellac?

Nu we een idee hebben van wat gellak is, kunnen we eindelijk begrijpen wat Shellac is. Shellac is namelijk een combinatie van gellak en traditionele nagellak. Het is een product geproduceerd door Creative Nail Design (CND), met als doel om het beste van beide werelden te combineren.

Shellac kleurtjes
 • ‚ÄčShellac gaat minimaal 2 weken mee. Dit is langer dan nagellak, maar korter dan veel gellak‚Äč producten.
 • ‚ÄčHet is bijna net zo robuust als ‚Äčde meeste gellak ‚Äčen ‚Äčbeschadig‚Äčt ‚Äčdan ook minder snel dan normale nagellak.
 • ‚ÄčDe materialen zijn veel duurder dan de meeste nagellak- en zelfs gellakmerken.
 • Nadat het in de UV lamp is geweest, is ‚ÄčShellac ook volledig droog. Je hoeft dus niet ‚Äčop te passen ‚Äčdat je ergens tegenaan stoot.
 • Waar Shellac de meeste competitie mee uit het water blaast is met het verwijderen. Er komt geen vijl aan te pas en je bent binnen 15 minuten klaar. Dit is een groot voordeel ten opzichte van ‚Äčgellak.

Hoe breng ik Shellac aan en hoe verwijder ik het?

‚ÄčIn de onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe Shellac wordt aangebracht en verwijderd. We maken gebruik van het gellakmerk Masglo. Deze producten hebben vrijwel identieke eigenschappen en de werkwijze is exact hetzelfde. Op deze pagina vind je een uitgebreidere uitleg over het aanbrengen en verwijderen. Er worden in dat artikel bijvoorbeeld ook alternatieve producten ‚Äčgenoemd, indien je het zelf thuis wilt uitproberen.

‚ÄčTot Slot

Mocht je vragen hebben, laat het ‚Äčdan vooral ‚Äčweten in de reacties. We helpen je graag!

‚ÄčWil je een Shellacbehandeling uitproberen, dan ‚Äčstaan we voor je klaar. ‚ÄčAfhankelijk van wanneer je dit artikel leest, hebben we een kortingsactie van 20% op jouw eerste behandeling met kortingscode INTRODUCTIE. Onze gellak en Shellac zijn hetzelfde geprijsd en je kunt dus kiezen uit meer dan 100 ‚Äčkleurtjes. Ook komen we bij je thuis in Amsterdam en omstreken zonder extra kosten. We hopen je graag te mogen ‚Äčopfleuren!

Lees meer


Onderwerp(en): behandelingen


Kernwoord(en):


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *