Wat is het Verschil tussen Gellak en gewone Nagellak?

Wat is het Verschil tussen Gellak en gewone Nagellak?

Je ontkomt er haast niet aan. Gellak is een geweldig alternatief als je niet constant je nagels wilt lakken. Maar gellak heeft nog meer voordelen. En zijn er eigenlijk nadelen?

Allereerst is het belangrijk om gellak te onderscheiden in twee groepen. Je hebt namelijk gellak die droogt met lamp en gellak die droogt zonder lamp. Laten we eerst de vergelijking maken met de lamp variant.

Wat is het Verschil tussen Gellak en gewone Nagellak

Gellak bestaat uit gel, dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Het gaat lang mee: Laten we beginnen met het belangrijkste. Gellak gaat veel langer mee dan nagellak. Wij gebruiken zelf het merk Masglo. Deze blijft gemiddeld 3 weken mooi. Je hebt een meter uitgroei voordat je je druk hoeft te maken om de lak. Als je een liefhebber bent van nail-art, dan kun je veel langer van je kunstwerkjes genieten.
 • Het is robuust: Met gel als component, is gellak veel weerbaarder dan normale nagellak. Het blijft dus niet alleen langer mooi, maar het slijt en krast ook minder snel.
 • Het is direct droog: Zodra je nagels uit de lamp komen, zijn ze direct perfect droog. Het UV licht reageert met de gel en hardt deze direct uit. Vaak duurt dit slechts 2 minuten, maar met de modernere LED lampen is dit niet meer dan één minuut. Geen gewapper meer met de handjes en niet meer voorzichtig je jas aantrekken zodra je de salon verlaat. Het is extra handig als je gellak op je tenen neemt, omdat je gewoon je sokken en schoenen aan kunt doen zonder rekening te hoeven houden dat je de lak beschadigd.

Maar voor niets gaat de zon op. Er zitten namelijk ook een aantal nadelen aan gellak.

 • Het is duurder: Gellak is een stuk duurder dan normale nagellak. Dit is logisch omdat het langer meegaat. Een nagellak kleurtje krijg je bij ons gratis bij een manicure, pedicure of setje kunstnagels, maar voor gellak betaal je een tientje extra. Maar niet alleen de behandelingen in de salon zijn duurder, ook de producten zijn duurder. Daarnaast heb je ook nog een lamp nodig. Mocht je toch graag zelf willen experimenteren, dan vind je hier een uitgebreide uitleg met foto’s en een video.
 • Het is moeilijker te verwijderen: Anders dan nagellak, is gellak moeilijk te verwijderen. Daarnaast verschilt dit ook nog per merk. De merken die wij gebruiken zijn Masglo en CND Shellac (Shellac is eigenlijk geen gellak, maar in deze context gelden dezelfde regels). Deze zijn binnen een kwartier te verwijderen zonder dat je daar een vijl voor nodig hebt. Maar niet alle producten zijn van dezelfde kwaliteit en daarnaast ruilen sommige producten dit handigheidje in voor een nog langere duurzaamheid. Hier komt dan echter vaak een vijl aan te pas. Als je dit te vaak doet, dan zullen je nagels je niet dankbaar zijn. Het beste is om gellak te laten verwijderen in een salon. Wij halen gratis de lak weg die door ons is aangebracht. Maar indien je genoodzaakt bent dit toch zelf te doen, dan leggen we je hier aan de hand van foto’s en een video uit hoe je gellak moet verwijderen. Zeker een aanrader!

Of je beter gellak of nagellak kunt gebruiken hangt dus af van de situatie. Wil je dat je nagels lang mooi blijven? Neem dan gellak. Wil je een kleurtje voor maar één avondje? Neem dan vooral nagellak.

Over gellak zonder lamp kunnen we kort en bondig zijn. Deze is speciaal gemaakt voor consumenten. Het is een combinatie van gellak en nagellak. Het is nogal verwarrend, maar nu we weten wat het verschil is tussen nagellak en gellak, kunnen we ook inzien wat de voordelen en nadelen van deze lak zijn. Hoe groot de verschillen zijn, zullen per merk variëren.

 • Het gaat langer mee dan gewone nagellak, maar korter dan gellak.
 • Het is robuuster dan gewone nagellak, maar minder sterk kan gellak.
 • Het droogt sneller dan gewone nagellak, maar minder snel dan gellak.
 • Het is goedkoper dan gellak, maar duurder dan gewone nagellak.
 • Het is makkelijker te verwijderen dan gellak. Een normale nagellakremover is vaak genoeg.
 • En uiteraard is er geen lamp nodig.

Hoe ervaar jij de verschillen tussen nagellak en gellak? Laat het weten in de reacties. Mocht je dit artikel interessant vinden, deel het dan met anderen zodat ook zij ervan kunnen leren. Bedankt voor je tijd! Wil je meer weten over gellak? Dan hebben we nog wat voor je in petto. Lees hier alles over gellak.

Kortingsactie

Momenteel hebben we een 20% kortingsactie lopen. Ben je nog nooit bij ons geweest? Met deze link kun je dan gebruik maken van de coupon INTRODUCTIE. Daarnaast behandelen we ook aan huis zonder extra kosten. We hopen je snel te zien!

Lees meer


Onderwerp(en): behandelingen


Kernwoord(en):


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *