Wat is het beste kerstcadeau?

Wat is het beste kerstcadeau?

Kerst is misschien wel een van de mooiste dagen van het jaar. Iedereen komt samen om bij te kletsen en om zich voor te bereiden op het nieuwe jaar. De hoop op nieuwe kansen die zich zullen voordoen, hangt in de lucht. Dit gaat allemaal gepaard met bijvoorbeeld cadeautjes om te laten zien hoeveel je om iemand geeft. Heb jij nog geen cadeau? Dan ben je aan het juiste adres. Dit is echter geen “10 beste kerstcadeaus voor …” lijst, maar eerder de gedachtes die je in je achterhoofd moet houden wanneer je iemand echt een onvergetelijk moment wilt bezorgen.

Waarom vieren wij eigenlijk kerst? Tegenwoordig doen we dit om de geboorte van Jezus te vieren, hoewel dit steeds meer naar de achtergrond wordt gedrongen. Maar of je nu gelovig bent of niet, de symboliek is nog sterk aanwezig. Namelijk, het tonen van liefde en waardering voor anderen. Er zijn ten minste twee verschillende manieren om dit te doen:

  • De meeste mensen zullen een product kopen. Dit heeft als voordeel dat je mooie pakjes hebt onder de boom en het plezier van het uitpakken levert, waar we stiekem als volwassenen nog bijna net zo van kunnen genieten als kinderen.
  • Sommigen creëren liever een ervaring. Denk bijvoorbeeld aan met je vriend een weekend op reis, met de kinderen naar een dierenpark of met je ouders naar een plek die hen dierbaar is en waar ze al in geen tijden zijn geweest.

Vraagje tussendoor. Heb jij ook het gevoel dat de tijd voorbij vliegt? Ik vermoed dat dit komt omdat onze dagen steeds meer op elkaar gaan lijken. Werk, social media, slapen, etc. Dit herhaalde patroon zorgt ervoor dat we te weinig memorabele momenten creëren. Hierdoor kan dit gevoel ontstaan, wanneer we terugkijken op een bepaalde periode. Als je een product koopt, zorg er dan voor dat het iets is waar iemand echt blij van wordt of nog lang van kan genieten. Ervaringen hebben hier een voordeel, omdat het je in staat stelt om iemand eventjes weg te rukken uit die sleur door een moment te creëren dat hem of haar nog lang zal heugen.

Wat het meest geschikt is, hangt af van de persoon voor wie dit cadeau bestemd is. Ook nu zijn er bepaalde dingen om rekening mee te houden (het lijkt wel een voorbereiding op een toets :p ).

  • Een cadeau heeft een grotere impact als deze meer bij iemand past. Als je iemand niet goed kent, dan kan een cadeaubon genoeg zijn. Hiermee loop je minder het risico dat de ander er eigenlijk geen interesse in heeft. Als je iemand goed kent, zorg er dan voor dat je met iets gepast aan komt zetten. Dus misschien geen sokken of geld (tenzij er specifiek naar is gevraagd). Wees ook niet bang om origineel te zijn. Hoe meer je iemand het gevoel geeft dat er goed over na is gedacht, hoe meer het cadeau gewaardeerd zal worden.
  • Een cadeau heeft ook meer effect als er moeite voor is gedaan. Hoewel dit niet altijd gepast is, kan dit door bijvoorbeeld iets duurs te geven. Geld groeit echter niet aan bomen. Voor een beter idee moeten we kijken naar kindertekeningen. Deze worden vaak gewaardeerd. En waarom? Omdat er tijd en moeite in is gestopt. Maar tenzij je kunt schilderen als Claude Monet is het misschien iets handiger om je te focussen op iets ander, bijvoorbeeld tickets die moeilijk te verkrijgen zijn of iets waar voorbereiding voor nodig is, zoals een dagje uit met jou of met een ander.

een product of ervaring als kerstcadeau

Mocht er echt niets te binnen schieten en wil je een ander toch verassen, dan kun je bijvoorbeeld het volgende doen. Ga een middagje winkelen (misschien kerstinkopen voor familie?) en onthoud waar iemand echt bij gaat staan dromen. Koop vervolgens stiekem dit product op een ander tijdstip of online. Mocht je dit ruim voor de kerst doen, dan kun je zelfs vragen wat hij of zij mooi vindt zonder de kerstverrassing te verpesten. Dan heb je voor kerst alvast een zorg minder. Houd er wel rekening mee dat sommige dingen een houdbaarheid hebben of gebonden zijn aan een hype die zo weer overwaait.

Maar laten we eerlijk zijn. De kans is groot dat je hier geen tijd meer voor hebt, omdat je gewacht hebt tot het laatste moment. Mocht je echt helemaal niets kunnen bedenken, dan kun je altijd nog een vriend of familielid vragen wat de ander zou willen. Dit gaat je echter wel punten kosten, omdat het afdoet aan de moeite en de originaliteit.

BONUS TIP: wacht niet te lang, want producten zijn snel uitverkocht, services vaak volgeboekt en eventuele verzendtijden soms langer dan normaal.

Tot slot willen we je een origineel budget idee meegeven, namelijk beautybehandelingen aan huis. Als jij een vriendin hebt die houdt van ontspannen en beauty, dan kunnen we je dit zeker aanraden. Momenteel loopt er een 50% kerstactie op onze nagelbehandelingen aan huis. Geniet bijvoorbeeld samen met je vriendin in de comfort van jouw of haar eigen huis. Misschien verdien jij zelf wel ontspanningsmomentje. Ook gaan wij langs bij senioren voor een heerlijke manicure, omdat ook zij graag in de watten worden gelegd. Zorg dat je reservering uiterlijk 26 december binnen is. De behandeling zelf kan echter plaatsvinden wanneer het jou goed uitkomt. Klik hier om gemakkelijk online te boeken.

Weet jij al wat je gaat doen met kerst voor een ander? Laat het ons beneden weten in de reacties.

Wij wensen je een fijne kerst een een gelukkig nieuwjaar (opdat jouw cadeautjes de spotlight stelen 🙂 )

shoppen voor kerstmis

Lees meer


Onderwerp(en): Kerst


Kernwoord(en):


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *